750 words

Specialeskrivning rimer på overspringshandlinger, ikke?

Jeg har lige fundet dette her fantastiske website – 750words – som helt enkelt handler om at skrive 750 ord hver dag.

Det kan få folk i gang med at skrive, og det er ikke blogging eller Facebook – bare skrivning mellem skribenten og et meget enkelt, rart interface. Helt gratis og ikke så meget bullshit. Ingen, der kigger en over skulderen.

Perfekt til forfatterspirer, studerende eller bare slet og ret folk, der elsker at skrive. Teksten bliver ikke publiceret.

Og sitet er launchet af Buster Benson, der har siddet og hygget sig i en coffeeshop i Seattle. Fantastisk.

Jeg har fx skrevet denne her første post – en lang køre, for sådan synes jeg det er sjovest. Her er mine ufiltrerede tanker:

Nu skal jeg lige se om jeg kan få skrevet 750 ord om et eller andet. Bare for at skrive noget. Jeg ved ikke, hvordan det fungerer, eller hvad ideen er, men jeg ved i hvert fald, at jeg godt kan lide at skrive. Det er noget, jeg altid har elsket. Med tiden har skrivekløen dog ændret sig i takt med at der er kommet krav til selve skrivningen. Det skal være korrekt, det skal være gennemtænkt, der skal være en vinkel på det hele. Folk læser med, og man står til regnskab for det hele. Jeg tror det er det, som dette her website gerne vil være med til at ændre. Man skriver bare frit, og alt er mellem websitet og en selv. Gad vide, om ham fyren, der står bag, kan læse med? I så fald er det lidt mere betryggende, at jeg skriver på dansk. Men på den anden side, så er der jo også opfundet noget smart, der hedder Google Translate. Og vupti, det er ikke længere så hemmeligt, det jeg har skrevet. Men whatever, bare jeg får sat en masse ord på. Claus introducerede mig til tænkeskrivning, og det fungerer godt for mig bare at få lov til at skrive løs i en lind strøm. Så at sige bare ævle løs så det batter. Den eneste risiko er vist at jeg får musearm, skader og en tastatur, der brænder ud før tid. Men det er da skidesjovt. Nu har jeg skrevet i et køre i lang tid. Og er nået op på 257 ord. Det var ikke meget, men det er i orden, fordi det er første gang, jeg laver sådan en tekst. Nå, men den der tænkeskrivningsting er faktisk en god ting, for så får man tømt sin hjerne og lagt det hele over på papir. Jeg kunne overveje at bruge dette her site til at tænke højt omkring mit speciale. Jeg skal bare skrive løs hver eneste dag, og til sidst har jeg måske til et speciale? Det kunne i hvert fald være smart, sådan rigtig skidesmart. Men jeg er jo sådan en, der godt kan lide at vide alt rundt omkring emnet, så jeg skal lige tjekke det her koncept noget nærmere ud og læse og måske dele ideen på Twitter. Facebook virker som en rimelig død sild. Nå nu har jeg kun nået halvdelen, men det er jo også bare en start. Jeg skal skrive privat, ufiltreret, spontant og dagligt, kan jeg se på footeren. det er ikke noget problem. Jeg ævler så det batter. Har vist allerede sagt det een gang i denne tekst. Whatever, det er en skriveøvelse, og jeg vil efterhånden faktisk gerne snart være færdig med den, så jeg kan gå i gang med at undersøge siden noget nærmere og tweete skidtet. Jeg fik tippet til 750 Words fra Mashable, det er jo en god ting at kigge mod udlandet for at få de fede ideer og tips, der er jo altid nogen, der har opfundet alt det smarte før en selv, men man kan som dansker jo altid kopiere, låne og lave sin egen mashup af skidtet. Men der er jeg allerede ved at være væk fra skriveprocessen og over i noget med forretningsideer, hvilket er et nyt område for mig og faktisk også meget sjovt, fordi jeg elsker at se mine ideer materialisere sig i produkter, tekster, fotos, handlinger og forandringer. Kunne ikke leve med at være i gang med noget, som jeg aldrig så resultatet af, og derfor tror jeg også, det er svært for mig at være akademiker, da det hele er en evig proces, hvor man bare skal samle mere og mere. Men jeg tror så også, jeg har fundet ud af, at det hjælper mig at sætte nogle strukturer og rammer op, så jeg kan se, at det ikke er en ørkesløs løben rundt i hamsterhjulet. Det er derfor, jeg er begejstret over at have skrevet projektdagbog – mit speciale har faktisk rykket sig, jeg har bare haft brug for at se det nede nedfældet i dokumentation. Nu er jeg næsten ved at være færdig med dagens 750 ord, og det rykker sådan i min hjernes belønningscenter – noget, som Mihaly Csikszentmihalyi (fik man ekstra bonus for langt ord?) helt sikkert har skrevet et eller andet meget klogt om i en af hans bøger om flow, som jeg selvfølgelig aldrig har fået læst til ende. Og nu er jeg ved at nærme mig mine 750 ord, så tusind tak for nu.

Læste du til ende?

Lige præcis 750 ord. Og jeg ramte præcist uden at skulle slette noget.

Og til noget helt fantastisk – der er lavet statistik på mit skriveri:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Hvis jeg skriver speciale med det tempo, kan jeg sgu blive færdig på en uge. Sejt.

Besøg 750Words og gå i gang selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *