Kvarterløft ydre Østerbro

Jeg opdagede på min aftensspadseretur, at der pusles med planer om at gøre Skt. Kjelds kvarter til Københavns første klimatilpassede kvarter.

Jeg synes dælme også, at det er på tide at der forhåbentlig sker noget med Østerbros røvhul (ja, det er trist nok mit eget hood, jeg taler om) så jeg hilser initiativet temmelig velkomment.

Der er nogle arkitekter fra Tredje Natur, der vandt en konkurrence om at give detteher æstetisk gudsforladte område et facelift. Se hvad de har af planer her.

Jeg er ret vild med tanken om en grøn sti mellem Kildevældsparken og Fælledparken – via Bryggervangen, som er bydelens ubetinget grimmeste vej.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arkitekterne skriver:

Skt. Kjelds Kvarter har en enestående mulighed for at undergå en udvikling, hvor blikket ikke vendes søgende mod de feterede nabokvaterer, men istedet rettes indad mod egne potentialer.

Helt sikkert. Jeg er træt af at misunde beboerne omkring Bopa Plads deres lækre stemning.

For mit område HAR potentiale. Her ligger tæt på strand og park. Og indkøb. Faktisk er der helt vilde indkøbsmuligheder her. Senest er DøgnNetto kommet til, og på en radius af 1 km fra mit hjem har jeg: SuperBest, DøgnNetto, Fakta1, Irma, Netto 1, Lidl, Kiwi, Aldi, Fakta 2, Netto 2 og Føtex.

Så mangler vi lidt caféliv, med mindre folk spiser helt vildt meget hjemme som følge af alle de supermarkeder. Jeg synes også, at man skulle fremme lidt caféliv her i kvarteret. I hvert fald på Jagtvej langs Fælledparken – når metroen nu også er på vej.

København mangler fede hangouts, og jeg savner en skøn, lokal kaffejoint. Min nærmeste café på hjørnet af Landskronagade/Vennemindevej har lidt lukkedøden for 4. gang siden jeg flyttede ind her.

Så… i gang med jer, arkitekter, og det kan ikke gå hurtigt nok!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *