Året der g@k

Tid til at gøre status over 2012, og så endda i god tid. 2012 har været et lidt underligt år, hvor jeg måske også lidt forsvandt fra mig selv.

Året startede med at jeg skulle identificere mig selv som en 30-something. Når man er 30, skal man i følge den gængse hetero-norm have uddannelse, mand, børn og hus, bil og alt det der. Og så havde jeg ingen af delene. Meget langt fra, faktisk. Jeg skulle have afleveret mit speciale december 2011, hvis alt gik som det skulle, men jeg er kronisk forsinket med alting. Det er åbenbart bare mig.

Her ved udgangen af 2012 har jeg dog sat et stort, fedt flueben ved punktet “uddannelse” – godt nok et år forsinket, men nu er mit speciale afleveret. Når jeg er endeligt færdig med sidste eksamen i januar, er jeg officielt cand. IT.

2012 har været en hård nød at knække, fordi 2012 har også været året, hvor der rigtig kom gang i min virksomhed Tegnstuen, som har fået lavet en masse spændende aktiviteter. Vi flyttede ind i det fantastiske kontorfællesskab N26 på Nørrebrogade som både består af en lækker herskabslejlighed med højt til loftet på alle måder, et spændende miljø, god kaffe og med super kontorfæller.

De sidste 3 måneder af året har jeg dog været meget væk pga. specialet. Jeg har savnet N26. Og det har bekymret mig utrolig meget, at vi ikke har kunnet leve af Tegnstuen, så jeg har længe vidst, at jeg skulle finde et arbejde at leve af, da man ikke kan være på dagpenge og have en aktiv virksomhed samtidig.

Løsningen kom fra uventet kant i november, hvor jeg fik tilbudt en meget spændende stilling hos Tolketid.dk hvor driften for alvor starter den 1/1 og jeg har været med til at ansætte 4 medarbejdere i mellemtiden. Hæsblæsende!

Og det er så hele den kombinationen af bekymringer, specialeskrivning og opstart af 2 nye virksomheder, der har præget hele mit 2012, idet jeg har haft kronisk nagende samvittighed hele året. Den dårlige samvittighed er nu væk hvad specialets vedkommende angår. Sådan pist væk. Jeg er mere fri!

Nu handler det om at finde ud af en bæredygtig fremtid for Tegnstuen, for konceptet er helt fantastisk og så utrolig vigtig – vi synes det ville være helt ubærligt at lukke pga økonomi, fordi Tegnstuen udfylder en utrolig vigtig rolle, som måske ikke helt er kommunikeret nok ud. Det bliver målet for 2013. Samtidig med at jeg nu starter noget andet op, som har nogle helt andre betingelser.

Der skal kommunikeres meget mere i 2013. Både professionelt og privat!

Og det er så 2012s kronisk dårlige samvittighed og arbejdet med at eliminere den, der har fået mig lidt væk fra mig selv. Mine blogindlæg har været upersonlige og grænsende til det dødssyge. Jeg har virkelig arbejdet røven ud af bukserne hele 2012, på hamstermåden, og måske glemt mig selv lidt i farten.

Det har jeg her i slutningen af december kompenseret for. Nu har jeg holdt fri, sovet længe, gloet ind i væggen, drukket te og læst magasiner ad libitum, været til frisøren, fået massage, en ansigtsbehandling, datet, trænet, set mere til familien og vennerne, ryddet grundigt op, gået lange ture og andre mig-mig-mig tiltag.

Og jeg har lovet mig selv at være langt mere selvoptaget i 2013. Det bliver mit nytårsforsæt, som er lidt mere fleksibelt – men det går i grove træk ud på, at jeg skal genfinde en sund work/life-balance med fokus på life. At leve livet lidt mere!

Nå nok om mig. Hvad skal I gerne have styr på i 2013?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *