Anerkendelse af dansk tegnsprog

Skærmbillede 2014-01-07 kl. 00.05.30Jeg har postet den her på Facebook, men synes lige, at min mening også skulle være søgbar i Google for besøgende, der af forskellige årsager skulle interessere sig for det. I morgen skal de behandle nedenstående lovforslag i Folketinget:

“Det Konservative Folkeparti, Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Liberal Alliance foreslår, at dansk tegnsprog kommer til at indgå som et ansvarsområde under Dansk Sprognævn på lige fod med det danske sprog. Dermed opnårtegnsprog anerkendelse i dansk lovgivning ligesom i de øvrige nordiske lande.”

Link kan findes her.

Krydser så meget fingre. Kunne være fantastisk, hvis Dansk Sprognævn ansatte en til at følge dansk tegnsprogs udvikling og at bistå med uvildig ekspertviden.

Jeg håber også, at sådan et initiativ kunne være medvirkende til at vi får sat lidt skub i en mere positiv holdning til tegnsprog til døve herhjemme i Danmark. For det trænger vi til 🙂 Jeg tror nemlig, der er mange, der ville blive rigtig glade for at få en lettere adgang til sproget og at der kom flere materialer der kunne vække fascination, lyst til at lære og skabe opmærksomhed omkring nødvendigheden af tegn for rigtig mange mennesker. Opmærksomhed omkring at kunne leve et liv, hvor man altid ville have et sprog at kunne slappe af til som tales af andre ligesindede. Det burde altså være en helt grundlæggende, basal menneskeret at kunne forstå og udtrykke sig på et naturligt sprog uden at skulle kæmpe så hårdt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *