Sig hej til mebbilen

For 11 år siden købte jeg mit første motoriserede køretøj. Det var en gammel pigedrøm om at eje min egen lyserøde retro Vespa – som dog blev konverteret til en sort Vespa ET2 ved navn Marcello. Dyret solgte jeg efter tre år af flere forskellige årsager, og siden har jeg blot nøjedes med at nyde scooterens sus på diverse ferier til varmere himmelstrøg. Det passer bare bedre til det sydlandske, at man med 2 hjul behageligt kan reducere heden til lune briser, der kærtegner huden på ens tur gennem diverse eksotiske landskaber.

Nå, men nu har jeg købt mit livs andet motoriserede køretøj. På voksenmåden, og denne gang er det et køretøj, der bedre matcher det danske klima. Jeg har nemlig investeret i en lille, brugt grå Skoda Citigo. En rap lille dame-citybil, søster til VW Up! og Seat Mii. Dyret lystrer ikke noget fyrigt italiensk navn, men hedder blot mebbilen.  Bilen blev købt, fordi jeg havde planer om at kigge efter et lille kolonihavehus, så jeg kunne lufte min blege korpus og dyrke lidt haveterapi a la Signe Wenneberg. Af forskellige årsager bliver det næppe i år, at jeg springer ud i Kololand.

Men jeg er stadig mægtig glad for at have mebbilen lige udenfor døren. Og fordi jeg bor i outlaw Østerbro er det pludselig blevet et plus at parkeringen er gratis, og motorvejen nordpå lige om hjørnet. Og pludselig har en ny, fri verden åbnet sig for mig. Jeg kan dyrke diverse hobbies ude på Lars Tyndskids marker, hvis det er det, der behager mig. Der er frit slag for en tur i Ikea eller Louisiana. Eller så bare på opdagelse ude i det fri. Jeg er stadig ved at opdage de mange glæder ved fire hjul – måske skulle det også blive noget med udlandet og noget med mere natur.

Det kan godt være at det er lettere politisk ukorrekt at bo i København og at have bil ene person. Og det kan godt være, at jeg er en late adapter i forhold til at det nu er hot med deleøkonomi. Det kan også være at jeg måske skulle have overvejet en smart Google car, der med garanti er bedre til at parallelparkere end jeg. Eller en iCar måske? Men indtil videre er jeg den allergladeste søndagsbillist. Specielt på en regnvejrsdag som i dag!

Skærmbillede 2014-06-29 kl. 16.42.02

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *