Hamburg 2014

Der er helt sikkert noget om snakken, at Hamburg er et visit værd. Vi tog toget derned, en mindre tur på max fem timer, kan klares for en 500-lap, hvis man er ude i god tid. Og afstanden er ikke værre end ruten Kbh-Aalborg i gamle dage! Og så kan hjertet nå at følge med. Vi boede AirBnb style i området Eimsbüttel hos en freelancefotograf med vanvittigt god smag og masser af kvadratmeter at boltre sig på. Hamburg kan klart byde på masser af godt til både øjet og til ganen.

Karolineviertel: Herligt område, specielt Marktstrasse, hvor man kan finde den skøreste antikvariat, der ville gøre enhver kreativ boligstylist vild. Bl.a. små jagttrofæer og originale typografi-skilte.

Schanzenviertel/Sternschanze: Masser af leben og pæne mennesker. Udendørscaféer, mad, kaffe, kage, alt muligt. Blandet med masser af shops – ikke highstreet, men alt muligt originalt. Man kan nemt trisse rundt og hygge sig og finde detaljer. Tjek Susannestrasse ud. Vil helt sikkert gerne bo der næste gang. Prøv die Bullerei (god mad, fin decor), restaurant Vienna (når man skal ud og spise med kniv og gaffel, husk stiletterne) – og vi har af vores vært fået anbefalet Altes Mädchen (spise) og Südhang (spise).

Rotherbaum: Eksklusivt område. Her vil jeg anbefale vejen Grindenhof, hvor der er bagerier, nuttede butikker, wellness og en super fin jødisk lokal café, Leonar, hvor man kan få morgenmad i selskab med de rige jødiske gamle familier. Der var hej-hej og kindkys over hele linjen. Gå efterfølgende en tur rundt og bliv duperet af de kæmpestore, rige huse.

Aussenalster See: Har næsten visse fælles-træk med at spadsere rundt om Bagsværd Sø en solrig søndag. Dog med flere mennesker. Ruten er cirka 10 km. vil jeg skyde på, og man kan tage den lille sø med også, Binnenalster. Man kommer forbi mange bydele på turen rundt omkring Aussenalster og der er et par steder, hvor man kan stoppe op for en forfriskning. Anbefales – god søndagstur! For man kan alligevel ikke shoppe om søndagen.

St. Pauli: Kæmpe kontrast til Karolineviertel og Schanzenviertel. Masser af sortklædte mennesker og øl. Meget høj grad af lokal selvbevidsthed. Fik ikke rigtig tjekket luder-gaden Reeperbahn ud. Syntes dog det hele virkede noget tarveligt i forhold til de andre kvarterer. Kan være, at vi slet ikke har givet området nogen reel chance, eller fundet ud af hvor det sner, men St. Pauli sagde mig ikke det store.

HafenCity: Pas på turistfælderne – der hvor bådene går. Her skal man ikke forvente andet end at peoplewatche tyskere! Omme bagved, efter Landungsbrücke, er der noget lækker moderne arkitektur, som er værd at tjekke ud. Der hvor det nye Elbphilharmonie (koncerthuset) er ved at blive bygget. Cafe Stickers har en læx vue over havnen, man kan nyde solnedgangen udendørs, hvis man får scoret en plads.

Øvrigt: Prøv en kaffe & kage på café Gnosa i Reihe Lange bagved Hauptbahnhof. Homovenligt sted, stort udvalg af lækre lagkager.

Snup et par gode drinks på Pony Bar i Eimsbüttel – pæne mennesker, unge, lokale.

Vores venlige vært har også anbefalet at man (nok mest sommer-aktuelt) tager til Elbstrand, hvor man kan få drinks på Strandperle.

IMG_0060
Omkring Susannenstrasse i Schanzenviertel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *