Nu som sommerhusejer

Jeg har lige gjort noget, som for mit ellers relativt jordbundne væsen, er rimelig vanvittigt – jeg har dælme købt et sommerhus! Helt til mig selv på ego-måden. Det er en tanke, jeg har puslet om enormt længe. Det startede med, at jeg, efter at jeg ikke havde mere uddannelse at gøre færdigt, og var kommet i gang med voksenlivet sådan for alvor, da begyndte jeg at overveje noget nyt på boligfronten. Også fordi jeg har boet i min lejlighed siden ultimo 2006. Jeg overvejede noget med at købe noget større, investere i mursten. Jeg har været rundt omkring andelslejligheder og ejerlejligheder. Men efter at have siddet og regnet på det, fandt jeg ud af, at hvis jeg beholdt min billige leje, og investerede i en lille bil og et lille hus af en art, så ville jeg ikke komme til at betale mere i forhold til at skulle investere i fast ejendom i København – i hård konkurrence med rigtig mange andre omkring min alder, dog med dobbelt-økonomi. Og siden har jeg været mange steder rundt omkring, både fysisk og mentalt. Først var tanken et kolonihavehus, fordi det gerne skulle være et overkommeligt soloprojekt. Men siden bevægede jeg mig væk fra tanken, fordi man kun kan oprette et forbrugslån hertil, og jeg kan slet ikke lide at låne. Måske er jeg heller ikke helt typen, der nusser om blomster og køkkenhave. Samtidig var det jo en del oppe i medierne, at sommerhuspriserne var i bund. I sommers har jeg så med min lille bil besøgt en hel masse kolonihaveområder og jeg har også været rundt omkring sjællandske sommerområder som Kulhuse, Tuse Næs, Ellinge Lyng, Odsherred, Gilleleje, Vejby og Tisvilde. Meget sjovt og spændende. Mentalt har jeg endda været helt ovre i Sverige, hvor man også kan få en ødegård til en ok fornuftig pris. Men efter at have mødt en bekendt, der fortalte om det, kunne jeg godt se, at det måske var lidt lovlig ambitiøst som soloprojekt. Siden vendte jeg tilbage til det med sommerhuse, og da havde jeg også kredset mig ind på, at Kulhuse nord for Jægerspris i Nordsjælland (dog ikke så fancy som Tisvilde, men langt mere afslappet) var stedet. Og lige pludselig gik det slag i slag. Og sidste uge fik jeg underskrevet købsaftalen, sælger ligeså og banken har godkendt økonomien. Så nu er min fremtid som sommerhusejer en realitet! Nu er det ingen hemmelighed, at jeg simpelthen elsker at have indretningsprojekter og at bladre i interiorblade, browse på Pinterest, gå i butikker osv. Og nu har jeg fået et kæmpe projekt i sommerhuset, og jeg glæder mig vanvittigt meget til at komme i gang. Det bliver også vanvittigt skræmmende at få nøglen udleveret. Så O.K. nu er vi i gang – hvad skal vi starte med? Hvem gider at hjælpe? Hvor meget kan man selv klare? Jeg regner med at dele udviklingen og tankerne her på bloggen. Kort fortalt er det et skovhus – som ligger tæt på Nordskoven, og husets store force er at det ligger ugenert oppe på toppen af en bakke – med udsigt til en lille sø, lige akkurat som jeg altid har drømt om. Jeg har hele tiden været meget målrettet omkring at huset skal være på en naturgrund, ligge rimelig ugenert, der skal gerne være brændeovn, mulighed for en bålplads, mulighed for hængekøje. Og det her hus har det hele – og endda udsigt til en lille smule vand på behørig afstand. Billedet viser udsigten fra terrassen, tjek den lille sø (eller dam så) – med lidt snask ovenpå dog. Buskene lige foran dækker for at man kan se, at grunden skråner lige ned. Men når alt er færdigt omkring udsigten, er buskene blevet fjernet og der er lavet en svævende terrasse med pæle under og der er kommet enten hængekøje eller gyngestole op under krogene. Klar til kaffen! Men først skal der en masse knofedt til – og jeg er allerede ved at planlægge en masse spændende ideer indenfor og udenfor.

Skærmbillede 2014-11-22 kl. 18.31.15

En tanke om “Nu som sommerhusejer”

  1. Det er et helt vildt stort skridt at tage. Men jeg er ikke i tvivl om at du kommer til at elske den ( måske hade lidt i starten). Der er et par gensidige planter der måske skal flyttes eller fjernes helt. Men mon ikke det bliver en oase at være, når man har fået nok af byens krav og travlheder. Som sagt er jeg så klar på en planlagt weekend/forlænget weekend/uge med en masse fysisk arbejde og morskab:):) kram Laura

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *