Nyt fra Tegnstuen & StreetSigners

Skærmbillede 2014-11-24 kl. 21.51.00
Steffanie i gang med at introducere en 1. klasse for håndalfabetet

 

Der er nu endelig ved at komme gang i mine projekt-babyer igen! Tegnstuen er på skinner igen efter et par år hvor vi har kørt på lavere blus. Der er igen blevet sat gang i vores gratis introduktion til tegnsprog sessions – som er åbne for alle. Man kan tilmelde sig via. Biletto. På torsdag bliver det mig, der underviser, så kig endelig forbi Nørrebro. Lige nu er vi ved at få Tegnstuen.dk shinet op, så webshoppen igen kan komme op og køre (lige nu kan plakaterne kun købes ved at sende mig en mail) – og så vi kan komme i gang med nyhedsbreve, hvor jeg gerne vil have, at vi leverer lidt værdiskabende indhold. Tegnstuen har været ude og holde et par workshops, blandt andet på et af de større danske gymnasier, hvor holdet blev overtegnet med det samme. De unge fik lidt introduktion til tegnsprog, og så kunne de satme finde ud af at producere videoer, hvor de kastede med håndtegn. Vi to undervisere var imponerede! Tegnsprog har altid tiltrukket mange. Jeg fornemmer, at der nu efterhånden er flere og flere forældre til døve børn, der tør at sige højt, at de gerne vil lære tegn, så kommunikationen kan blive mere sikker – og som tør at følge deres mavefornemmelse. Vi har fået et par bestillinger fra denne målgruppe, og selvfølgelig vil vi gerne hjælpe med værktøjer til hvad der virker. Så i det hele taget er det skønt at se at der er ved at komme gang i sagerne igen. Det er en utrolig vigtig mission vi er på, for ikke kun er det nødvendigt at informere om hvor nuanceret hele kommunikationsbegrebet er. Vi skal også give redskaber til at kommunikere visuelt med tegn, så man kan sætte gang i en velfungerende kommunikation med det samme. Næste skridt bliver at søsætte flere tegnsprogshold – og partnerskaber, samarbejder og projekter – og måske lidt flere materialer og mere fokus på de virtuelle muligheder. Samtidig med at vi skal peppe StreetSigners lidt op. Der er mange, der har glæde af StreetSigners – har fået mails fra unge med høretab, der ikke har fået mulighed for at lære tegnsprog, og som simpelthen selv har sat sig ned og lært lidt tegn fra vores tutorials! Det er herlig læsning, omend jeg selvfølgelig ville ønske, at alle fik lov til at lære tegnsprog, hvis det var det, de havde brug for. Da tiden til at producere nye tegnsprogstutorials desværre er lidt knap, og det i øvrigt er en lettere kølig fornøjelse at optage udenfor i december, bliver StreetSigners’ gamle hits genudsendt. Her i næste uge er det december og vi genudsender julekalenderen StreetSignmas, hvor alle tegnsprogsnørder kan nyde dagens udvalgte tegn – særlige tegn for ord, der ikke engang findes på dansk!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *