At arbejde i forskellige tidszoner

En af de ting ved at bo i USA, som jeg allermest kan mærke er, at San Francisco ligger i en helt anden tidszone end København. GMT -9 timer er det. Det vil sige at San Francisco er 9 timer bagud i forhold til København. Lige nu er det faktisk 8 timer, fordi Danmark lige er skiftet til vintertid. Jeg ved ikke helt, hvornår de 8 timer bliver til 9 timer igen, fordi USA vel også skal have vintertid på et tidspunkt.

Jeg har aldrig sådan for alvor sænket tidsforskelle en tanke, fordi når man er på ferie, så kommer man jo hjem igen indenfor en overskuelig tidsperiode. Og med sådan en tidsforskel er det ikke altid, at ens vågne tid matcher med venner og familie derhjemme.

Så jeg er meget bevidst om, at der er et “vindue åbent” mellem Danmark og San Francisco mellem kl. 16-24 dansk tid. Det er kl. 7.00 AM-3.00 PM herovre i USA. Eller kl. 7-15. Når klokken nærmer sig kl. 24 dansk tid, er de fleste danskere formodentlig hoppet i kassen. Så har jeg 8 timer uden nogen som helst form for kontakt til moderlandet. Og når der igen begynder at komme liv i Danmark, cirka otte timer efter, er det ved at være sengetid for mig. Så tager jeg mig mig en skraber på cirka otte timer, og så er “vinduet” igen åbent.

Det kan sagtens være at  jeg mærker det ekstra tydeligt, fordi jeg (endnu) ikke har det vilde netværk herovre, ud over lige præcis 4 (tre danskere og en dansktegnende amerikaner) mennesker.

Men faktisk er det ikke så slemt, man skal bare planlægge lidt, og det er altså stadig muligt med business-Skype-sessions og at Skype/FaceTime-snakke med alle dem/jer jeg savner lidt. Og mellem kl. 15-23 kan jeg da få lavet en hel masse uden at skulle tænke på kontakt til Danmark.

Nå, det var måske lidt kedelig nørde-snak med alle de beregninger af timer og tidszoner, men det er i hvert fald det, jeg kan mærke allermest lige nu. Det kan jeg mærke mere end at her er cirka 10 timer i fly væk fra Danmark. Og som en sjov bonus-oplysning. Hvis jeg skulle få lyst til at slå mig ned i Cape Town i Sydafrika (over 18 timer i flyver) – så er tidszonen lige præcis som i København.

Og ja. Lige nu, i skrivende stund, kl. 4.30 PM, ligger I allesammen derhjemme og snorkbobler. Eller er i byen (det er jo fredag nat).

Så godmorgen herfra!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *