Så er kursen sat

Café Four Barrels, Mission St. San Francisco

Jeg sidder på café Jorge (den lille, lokale kaffejoint, som jeg har ledt efter og drømt om) ved Mission St. med min nye iPad med tastatur (den gamle var altså fra 2010, så det kan retfærdiggøres) og en capuccino med hjerte på og en chip chocolate cookie på den SF-veganske måde. 

Og nu synes jeg godt, at jeg kan sammensætte nogle ord om, hvad jeg har gang i. Nu har jeg været i San Francisco en lille måneds tid. Det føles ellers som meget længere tid. Og i den måned har jeg, ud over at vænne mig til at være et nyt sted og omgivet af bofæller, tænkt så det battede.

Det, jeg gerne vil, er at arbejde med nye businessmodeller indenfor onlinejournalistik. På den måde kombinerer jeg min bachelorgrad (medievidenskab & journalistik), min kandidat (E-business, speciale om forretningsmodel innovation i uddannelsessektoren) samt de seneste 3 års opstart af virksomheder.

Nå, nok rundt-om-den-varme-grød-snak, ikke? Jeg vil starte et nyt projekt, som vil tale direkte til min generation af døve. Fra hele verden. I hvert fald den vestlige verden. Sproget bliver på engelsk, tegnsproget bliver internationalt, men der kan forekomme nationale tilpasninger.

Måske er det bedst at holde kortene lidt tæt ind til kroppen i første omgang. Også for at skabe sådan et lille element af overraskelse. Men jeg er allerede i gang; beskriver forretningsmodellen, researcher og får grundlagt designskabelonen. Konceptet er under udarbejdelse og teamet skal sammensættes snart.

Det fede ved det hele er, at så giver mit ophold i USA mening. Jeg kan gå i gang med de første, indledende øvelser her, og jeg kan researche på det amerikanske marked. Men faktisk kan mit projekt realiseres fra stort set alle steder i verden. Så jeg behøver ikke at vælge steder, der er dyre eller med koldt klima.

Og således har jeg flere muligheder for hvor jeg skal bosætte mig efter jul. Bliver det USA, bliver det formodentlig Washington D.C. Men jeg tænker; nu hvor mit koncept ikke præcist har det amerikanske marked i sigtekornet, kan jeg bo f.eks. 3 mdr. et sted og 3 mdr. et andet sted. Eller 6 mdr. et sted.

USA er så stort, at det faktisk ikke giver så meget mening at flyve rundt indenrigs. For eksempel tager det 8-10 timer at flyve fra San Francisco til Washington D.C. Og prisen koster mere eller mindre det samme som at flyve fra København til New York. Vildt, ikke? På den måde er Europa faktisk charmerende.

Det bliver ikke Danmark jeg skal bo første halvår 2016, dertil er det alt for koldt, og min lejlighed er udlejet. Men jeg kunne godt være lidt lun på et sted i Europa. Eksempelvis Madrid, Istanbul eller Berlin. Bo i centrum af en spændende by, med masser af flyruter til andre europæiske byer. Det er en mulighed.

En tanke om “Så er kursen sat”

  1. Onlinejournalistik er du allerede begyndt på, du sidder over-there og er redaktør for Døvebladet – wow må jeg sige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *