Status på US-A

Taget oppe på toppen af Bernal Heights, hvor man har den vildeste panoramaudsigt over hele San Francisco.
Sunset-billede, taget oppe på toppen af Bernal Heights, hvor man har den vildeste panoramaudsigt over hele San Francisco.

 

Min research på Døve-USA rykker lettere langsommeligt frem. Jeg har base i San Francisco frem til december i hvert fald, men nu skal der snart tages beslutninger og action på dem.

San Francisco er en superdejlig by. Masser af interessante kvarterer, gode butikker, lækker kaffe, klimaet er venligt, omend det er ved at blive lidt køligt. Men med mange solskinstimer. Laid-back atmosfære og megen tolerance. Søde mennesker!

Men det ser skidt ud i forhold til at etablere et netværk af døve her. De færreste har råd til at bo her, fordi alt er så dyrt. Så de fleste bor omkring Fremont, en time fra SF, og det er ikke de mest ressourcestærke der bor der.

Så jeg har disse her overvejelser:

Der er masser af (unge) partyfolk og studerende ved Gallaudet University og derudover voksne døve med en pæn uddannelsesbaggrund strøet rundt omkring Washington District of Columbia. Så der er også OK business-netværk derovre. Huspriserne og leveomkostningerne er til at håndtere i D.C, generelt koster storbyerne i USA mere.

Der sker en masse interessant på Tech-området i Rochester nær New York. Og selve New York er superfascinerende. Og hammerdyr. Og så er det koldt deromkring når vi kommer frem til januar. Brr. Har lidt kuldefobi, nu hvor jeg ikke befinder mig i Danmark, så i virkeligheden er jeg ikke specielt interesseret i kolde steder.

De andre amerikanske stater og byerne i dem har jeg ikke rigtig hørt så meget om. Jeg tænker, at Seattle og Chicago skulle være interessante byer sådan helt generelt. Kaffe, kultur og store tanker.

Og så skulle det store døve-hotshot-sted være placeret midt i cowboyland – Austin i Texas. Der er en stor døveskole, og uddannelse skulle være gratis i olie-staten Texas. Jeg er faktisk lidt lun på idéen omkring Texas, fordi klimaet er tilsvarende lunt, det er ærkeamerikansk og man bliver ikke fuldstændig rippet økonomisk af at leve der.

Jeg har dog ingen idé om hvordan det er. Måske det kunne være muligt at flyve derover og se. Jeg er enormt lun på tanken om at road-trippe derover, men i følge Maps tager det 26 timer i bil i fugleflugt, så det er en omstændelig tur.

Men jeg elsker at køre, og jeg vil så gerne se USA. Kan jo arbejde på motels og værelser om formiddagene og aftenerne. Det kan jo lade sig gøre som freelancer. Ved ikke, om det er totalt crazy?

Jeg tænker videre. Input og kommentarer, idéer og tanker er velkomne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *