Compact Living – den diskrete charme i at bo kreativt og lækkert i små omgivelser

img_0036.jpeg

I San Francisco besøgte jeg Churyl, der bor i det hippe Hayes-kvarter sammen med sin mand og søn, Pierce, på en 6-7 stykker. Når man kommer ind, er det direkte ind i værelset, med en seng og et rundt bord og 3 stole ved vinduet. Jeg spørger den lille fyr, hvor han sover, og han vinker mig hen ved siden af sengen, og åbner et skab. Og derinde sover han dælme!

Sengen er hævet op, og man går ind i skabet, til venstre, op af en lille stige og kravler sig til rette. Meget hyggeligt og Harry Potter agtigt.

Den måde, som Churyl og hendes familie bor på, er på grund af, at almindelige mennesker ikke kan have råd til at bo ordentligt i San Francisco. Churyl er tegnsprogstolk, og manden er politibetjent, tror jeg nok. Altså mennesker med almindelige indtægter. Men de insisterer på at bo i byen, og så må det blive med ungen inde i et skab.

Heldigvis viste det sig, at der også var lidt ekstra inde bagved, wc/bad og et køkken med en hel hyldevæg helt op til loftet. Store skabe, der er malet med tavlelak. Rigtig god smag og stilfuld indretning. Churyl er ligesom mig Pinterest-storforbruger! Snævre rammer skaber kreativitet!

I det nyeste nummer af magasinet RUM (som er en del af pakken Flipp, som Aller udbyder til 99,- om måneden, med masser af guf til os magasinfreaks) er det nævnt, at Compact Living bliver en trend i 2016. Og hvilken en trend, jeg elsker den allerede. Hvem siger, at det er lykken at have en masse plads? Hvis man har en masse penge, er det da herligt, men hvis man ikke har det – så kan man jo prioritere at bo småt, men superfedt. Hjerterum.

Jeg har altid været vild med IKEA’s fantasifulde små 45-kvm-lejligheder, hvor alle flader er udnyttet optimalt. Jeg husker med glæde tilbage dengang, hvor jeg boede på 35 m2 i et loftsrum i NV. Et værelse, bad, og så spisekøkken, smadderhyggeligt. Og huslejen var på kr. 1700,- om måneden, hvilket kunne tillade en masse café latter, også mens jeg studerede medievidenskab. Dermed masser af frigjorte midler til at nyde livet.

Nu er jeg i den situation, at min egen lejlighed er fremlejet frem til sommer. Jeg har i den anledning fået ryddet en masse ud, og kan sagtens give den en omgang mere. Nu mest med tøj. Kunne godt tænke mig at have alt tøjet på én knagerække og så en kommode. Maksimum. Så er der ikke så meget pjat med at finde tøj frem eller folde sammen.

Fra den 1. januar har jeg fået et værelse i Prenzlauer Berg, Berlin, så jeg rykker virkelig! Glæder mig allerede til at indrette kompakt på den fede måde. Lejligheden deles med en anden, så jeg får oplevet en anden livsstil.

Og til sidst slutter jeg lige af med en fin, lille infographic:

compact_living_infographic

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *