Auf wiedersehen, Köpenhamn!

På vej til Hamburg, 2015
Zug. På vej til Hamburg, 2015

I morgen rykker jeg sydpå til Bundesrepublik Deutschland. Nærmere regionen Brandenburg, Berlin. Jeg har ladet mig fortælle, at Berlin nok mere er en international by end en tysk metropol. Men ikke desto mindre er det til vores naboland mod syd, at jeg pakker sydfrugterne.

Her i første omgang skal jeg bare ned på inspektionsrunde med en håndkuffert. Havde oprindeligt tænkt, jeg skulle ned og finde ud af, hvor jeg gerne ville bo helt præcist. Så havde booket en Norwegian-tur en forlænget fra den 7-10. januar.

Men så overhalede hr. Timing mig. Eller; hurra for netværk – jeg spurgte en bekendt fra Berlin, en jeg kender fra den internationale døveverden, om han kendte nogen. Lige pludselig fik jeg et navn, skrev til hende, og vupti, fik et værelse i Prenzlauer Berg tilbudt. Lige så let som at klø sig i nakken. Og hvilken herlighed; det at have en jævnaldrende lokal døv pige som room-mate. Hun må have mange røverhistorier i ærmet.

Der er mindst ti, tyve gange så mange døve i Berlin som i København! Det ville blive så Viel Spass at tale tysk, mand. Lad os heppe på noget lyn-integration. Ich bin klar!

Så. Nu er alt klappet og klart. Jeg har bolig på plads. Hej, Pinterest for boho-inspo!

Jeg tager så den 10. tilbage til København, for jeg har et par opgaver og møder, og en sommerhus-inspektionsrunde. Men så tager jeg derefter til Berlin for at blive det næste halve år. Det bliver i næste omgang med Zug og med min Raleigh, så jeg kan hjule rundt dernede.

Tænk jer. Faktisk er Berlin den hovedstad, der er nærmest København, fik jeg her for et par dage siden at vide. Vildt, ikke? Stockholm er skarpt i hælene, men taber kapløbet med 5 minutter i forhold til Berlin.

Og at tænke sig, det tager 45 minutter i flyver til Aalborg. Og over 3 timer i tog til Aarhus. Lidt at perspektivere på.

Derfor bliver det ikke sådan, at jeg forsvinder ud i det blå. Skal nok kigge forbi Köpenhamn i ny og næ, det kommer jeg ikke udenom med alle de danske opgaver jeg har.

Men nu glæder jeg mig til at bo lige midt i Europa.

Auf wiedersehen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *