Krop & Sind

App-anmeldelse: Down Dog

Down Dog. En yoga-app, som man kan bruge til sin hjemmetræning. Især når det der corona gør, at… ja, #StayHome.

Jeg har gået til yoga af flere omgange – via fitnesscenter, til hot yoga og hos Joga. Men intet af det har sådan for alvor battet for mig.

Fordi jeg synes, det er noget bøvlet med transportstid, omklædning, og det at forholde sig til andre mennesker, der måske sætter sig for tæt på min hellige intimsfære.

Og især fordi jeg ikke aner, hvad der sker i processen, da jeg jo ikke kan høre instruktøren. Derfor skæver jeg altid ud af øjenkrogen, hvilket ikke er særlig fordybende… snarere småstressende. Og jeg reagerer tit alt for sent på skift af stilling, og opdager det først, når de andre for længst lige så stille er gledet over til en utthita chaturanga dandasana. Hende der den lettere tungnemme, der optager plads lige midt i lokalet, ikk?

Derfor var tanken om at gøre det hjemme i sikkerhed ret tillokkende.

Mit første indtryk af Down Dog: Hvor er den fantastisk! Bedste trænings-app ever!

Og hvorfor er jeg så begejstret? Det er jeg, fordi appen er SÅ customizable

 • Du kan flytte instruktøren rundt – lige der, hvor du vil have vedkommende (jeg placerer altid iPadden på gulvet, foran mig, lige til højre)
 • Du kan vælge at få navnet på de forskellige poses vist – på engelsk og sanskrit (det er første gang, jeg får navnene at vide)
 • Du kan vælge en tæller til – så du ved, hvor længe, du skal blive i øvelsen (du slipper for hele tiden at tjekke op og slapper mere af)
 • Du kan selv vælge længden på din praksis. 5 eller 50 minutter. Du bestemmer (hvor meget tid har du i dag?)
 • Du kan selv vælge hvilken yogaform du vil have. Hatha, ashtanga, vinyasa, afslappende osv.
 • Du kan selv vælge niveau. Begynder, øvet, avanceret. Om det skal være langsomt, normal, hurtigt osv.
 • Du kan selv vælge, hvad du vil fokusere på. Udstrækning, sved på panden, vejrtrækning eller bestemte områder på kroppen – fx styrkning af ryg eller “core”.
 • Du kan vælge at få en masse instruktion, eller mindre – eller slet og ret stilhed (det foretrækker jeg).
 • Du kan hele tiden se, hvor i processen du er; hvor meget tid du har forbrugt, og hvor meget, du mangler (så du ved, hvornår du er færdig)
 • Du kan selv vælge musikken og den flødestemme, der skal guide dig.

Og så elsker jeg, at “modellen” har det vildeste stone face – hun er jo en menneskelig sfinks! (som i øvrigt også er navnet på en yoga-pose, som jeg netop har lært)

Ting ved appen, jeg dog godt kunne savne:

 • At tælleren startede med det samme
 • At man kunne tilvælge undertekster – og med en stor font, så man kan læse teksten på afstand, og kun med de vigtigste informationer, da man bruger energien på andet end at læse.
 • At der var en ordforklaring på de forskellige poses. Så kunne man læse mere om dem og være bedre klædt på til at posere yndefuldt og yogisk korrekt.

Jeg opdagede appen på anbefaling af et par andre via #twitterhjerne. Og denne her – min egen anbefaling – kommer 100% fra hjertet.

Jeg er vild med den app – sorry fitnesscentre og yogastudios – den her er min træningsform!

Appen er gratis frem til den 1. maj. Men derefter koster den $49.99 om året, som svarer til ca. 350 kroner om året. Det er sgu da billigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.