Mettiske Strøtanker — Kaglerier for viderekomne
Mettiske Strøtanker header image 1

Farvel med jer!

december 3rd, 2010 · 2 kommentarer

Ja. Sådan kan det siges. Farveller.

Med mindre jeg kan lokke jer med over på hovedsiden mebbe.dk hvor jeg så har slået mine nye online-rødder. Blev rimelig træt af designet her og at man ikke kunne uploade nogle specielt store billeder. Og sitet stod alligevel sådan underligt alene.

Håber at I syv læsere er friske på at rykke med over! Ryk, ryk – og husk endelig at putte mebbe.dk på jeres RSS læsere!

→ 2 kommentarerTags: Blogging

StreetSignmas: Så er der julekalender til alle jer mange tegnsprogshungrende væsener!

december 1st, 2010 · Kommenter lystigt

I morgen… smækker vi den allerfrækkeste lille tegnsprogsjulekalender online på vores lille nebengesjæft StreetSigners – følg med hver dag og lær 24 skøre, sjove små tegn, som er helt unikke for dansk tegnsprog.

Handling: signmaX er Julemandens rebelske, selvglade og fjollede døve lillebror – og han er egentlig meget mere interesseret i at score damer, at danse og dandere den, end han er i at opføre sig julet og eksemplarisk. Men i december får han en vigtig mission; at finde en kæreste – og hun er overalt at finde på gader og stræder over hele verden! Vil det lykkedes signmaX at finde sin nissepige?

→ Kommenter lystigtTags: StreetSigners

Så er der gang i projektskriveriet igen og festen slutter først den 20. december

november 30th, 2010 · Kommenter lystigt

Egentlig lovede jeg jer syv læsere, at der skulle være helt studiefrit her på bloggen, men det løfte kan jeg dælme ikke holde lige for tiden. Jeg er nemlig røget tilbage til Projektland med et brag. Et eller andet sted troede jeg, at jeg havde til den 15. og den 20. december med at få lavet og afleveret miniprojekt 3 og det store 4 ugers projekt. Men nej. Miniprojekt 3 skal afleveres inden på fredag kl. 15.00. Og jeg gider bare ikke at gentage stuntet med at aflevere klokken 14.59. Jeg har bare den mellemstore udfordring, at jeg først gik i gang med miniprojektet i går morges. Havde danderet den hele weekenden i tryg forvisning om at afleveringen fandt sted på en anden dato. Det betyder så, at jeg har røvtravlt. Men der sker også et eller andet sjovt med en, når der er pres på. Så producerer man rent faktisk noget. Denne gang er det e-learning og jeg skal konstruere et site, der understøtter en række selvvalgte teoretiske principper bag e-learning. Føler mig helt humanistisk igen og minsandten også en anelse bælgøjet efter at have speedskrevet tre afsnit om Piagets konstruktivistiske syn på den kognitive læring, om Gardners 7 intelligenser og lærestrategier og så lidt om blended learning. Så skal jeg spæde op med lidt analyse i forhold til at lære tegnsprog i et blended learningsforløb og så ellers bakse sitet på plads. Måske i samme åndedrag se på noget med en ny opsætning til denneher blog? Og derefter kan jeg med det samme stryge direkte over til 4 ugers projektet. Det lyder næsten nemt, men det bliver helt sikkert noget, der trækker tænder ud!

→ Kommenter lystigtTags: Studie

Om det at have tømmerkvinder og om at alkohol egentlig ikke smager godt.

november 28th, 2010 · 7 kommentarer

Av, jeg har tømmerkvinder. Don’t like, don’t like. Der var selvfølgelig en julefrokost, der var miseren. Jeg kendte ikke folk så godt, og så er man jo lissom lidt nødt til at gå til sin mobile minibar med våde varer. Vin, snaps, Asti, gin, øl… hvor er det bare ulækkert. Det synes jeg faktisk, det er. Det er da meget sjovt at komme i en løssluppen stemning, men hvorfor skal man hælde alt det gift indenbords? Jeg burde virkelig seriøst overveje at gøre som en af mine venner, en meget principfast mand, der simpelthen bare er stoppet med at drikke. Han går ud, ja, men det er med en Fanta i hånden. Hvis folk spørger, så drikker han bare ikke. Hvorfor? Fordi det ikke siger ham noget. Han kan ikke lide smagen. Jeg er faktisk enig med ham, jeg har i mange år prøvet at kunne lide alkohol, men jeg kan faktisk ikke lide det. Det smager ikke godt. Specielt ikke øl. Men jeg har jo altid fulgt strømmen, og vi danskere drikker jo, og det er da skægt at få en lille pind i øret… eller så en ordentlig kæp, da – det kan jeg godt lide. Men mine smagsløg har aldrig nogensinde fundet det særligt tiltalende at suge. Det var dengang i 1996 hvor jeg blev helt grøn i hovedet af Pisang Ambon med mælk, og jeg bliver stadig grøn i hovedet af det, men bare dobbelt så dårlig i dag. Og så det bøvl, der følger med – tømmerkvinder er vitterligt af det onde. Og hvis festen endda ikke var så sjov… så føles det rimelig spild-agtigt at man sådan har forgiftet sig selv. Er jeg blevet gammel? Lyder jeg som en af de der lidt kedelige og irriterende jeg-drikker-ikke-typer? Vil jeg ikke. Jeg gider nemlig godt at sippe rødvin og snacke, for det er faktisk lækkert og hyggeligt. Men det der med at hælde i sig… arh. Måske skulle jeg altså lige overveje det med simpelthen at droppe al alkohol, det feder jo oven i bøtten også. Nu vil jeg tage mine fine nye Hunter’s på og trave et par hvide og kolde parker gennem, helt uden våde fødder, måske den friske luft og al den hvidhed tager de allerværste tømmerkvinder?

→ 7 kommentarerTags: Brok

Kan du lide farver? Kan du lide kager? Kan du lide snask? Er du helt vild i varmen? Også her!

november 27th, 2010 · 5 kommentarer

Jamen i går har jeg bare bagt helt sindssygt på alt i køkkenet. 90 muffins blev det til. Citron, red velvet, chokolade og vanilje. Ved jeg dælme ikke om jeg gør igen. Resultatet bringer jeg som en mindre, farverig fotoreportage. Det var sjovt at lave og at servere de små fyre til butiksreception i dag, og så fik jeg jo en lille hjælper til at hjælpe med at smøre snask på kagerne. Masser af snask. Måske der egentlig var lidt for meget snask oven på cupcakes’ene efter min smag (undtagen dem med chokolade, så kan det aldrig blive for snasket) – og så kan jeg jo også anbefale Lenas skønne lille tøsebutik på Rosenvængets Allé 23, hvor hun sælger en blanding af forskellige mærker og sit eget ugleinspirerede design! Og i morgen skal jeg vist gøre rent i la cuisina Mettisma. Tror ikke, jeg har gjort rent i noget der ligner 2 måneder, så det er vist temmelig tiltrængt – især oven på en mindre flormelis-eksplosion i køkkenet (mor, du ville have en ønskeseddel? jeg ønsker mig en ny piskeris, der ikke går fuldstændig amok, bare man tænder den)

→ 5 kommentarerTags: Guf

Dagen efter en større omgang projektarbejde står altid i huslighedens tegn. Bag amok!

november 25th, 2010 · Kommenter lystigt

Så blev vores 2 miniprojekter i it-projektledelse og HCI afleveret i går. Klokken 14:59, og der var røde panikpletter i hovedet på os alle sammen. Printeren lavede en grim, mørk streg hen over alle siderne, og det plager mig lidt – især fordi HCI projektet vist er det pæneste projekt, jeg ever har afleveret. Incl. hjælp fra grafiker-ven til forsiden (tak, Simse!) men heldigvis ser det jo fint ud i PDF format. Nåmen, nu gider jeg slet ikke at blogge om mit studie så meget mere (der er lige det her sidste miniprojekt, meeeen…) Min RSS læser er spækket til med alle mulige kloge feeds, alle mulige trendspotting ting – men jeg synes faktisk det bliver længere og længere mellem de hyggelige, personlige og varierede blogs. Så jeg vil gerne give et bidrag til den genre de næste par gange. I dag skal jeg bage fuldstændig amok, fordi Lena fra Haulrig Design fandt ud af, at jeg godt kunne lide det, så jeg har indviliget i at bage en ordentlig røvfuld minicupcakes til hendes butiksåbningsreception i morgen. Det er lidt af et ansvar, der lægges på mine skuldre. Men det bliver skægt at kaste sig ud i citron, vanilje, lavendel, chokolade og red velvet. Jeg skal nok huske visual proof. 3-2-1, go go, bag amok!

→ Kommenter lystigtTags: Hverdag · Studie

En mindre afrapportering fra Projektland, hvor der rigtig løbes marathon… eller triathlon, måske?

november 23rd, 2010 · Kommenter lystigt

I må altså undskylde, at jeg er så dræbende kedsommelig for tiden. Hvis der er nogen, der har opdaget, at jeg er gået en lille smule under jorden? Eller – min tilstedeværelse på Facebook er egentlig ok present, men det er også fordi det er min eneste kilde til noget social adspredelse. Befinder mig stadig i Projektland. Lige nu har jeg det som jeg løber marathon, og at jeg er i ok god form. Løbeløbeløbe. Jeg ved, at jeg kommer i mål – ikke på den hurtigste tid, men det bliver gode og solide præsentationer. Har nonstop puslet med 2 miniprojekter søndag, mandag og tirsdag – fra en 9 stykker til over midnat hver eneste dag. Er nærmest blevet hardcore ud i den teoretiske del i projektledelse af it-baserede forretningsprojekter, og som holdets pige får jeg rigtig advokeret for de mere bløde sider af projektledelsesdisciplinen. Og så river jeg HCI rundt – med en masse om brugeroplevelser, brugergrænseflader og jeg skal komme efter jer. Satser på at løbe i mål med begge projekter i nat. Håber på at jeg i morgen blot kan sørge for at printe ud (med mindre nogle af de andre ordner det) og så bare lægge 2 gange 3 bunker pimpede og sirligt udprintede miniprojekter på eksamenskontoret. Og så går jeg straks – ja, straks – i gang med det tredje miniprojekt i e-learning, som bare skal ud af verden hurtigst muligt, for det er nemlig også i morgen, at startskuddet til mit 4 ugers projekt går. Halleluja. Ja, er jeg ikke vildt spændende? Nej? Nåmen, jeg bliver da rimelig klog i hvert fald. Og meget bleg, chubby og fladnumset af alt det der konstante sidderi. Akkeja.

→ Kommenter lystigtTags: Studie

At være den konstaterende diskussionstype eller at være den åbent drøftende diskussionstype?

november 22nd, 2010 · 2 kommentarer

Er der forskel mellem kvinders og mænds måde at kommunikere på? Det har jeg tænkt en del over i et par dage nu. Det er jo ikke nye, revolutionerende tanker eller raketvidenskab, men jeg har bare ikke været så bevidst om det, før jeg talte med en mandlig bekendt i fredags. Vi var inde på emnet gruppearbejde, som ingen af os er så vilde med, fordi vi jo tit bliver sorteper. Et er mænd og kvinders kommunikation, men noget andet er også døves og hørendes – via tolk. Min mandlige bekendte oplevede på bygningskonstruktøruddannelsen, at han fra starten havde fået gruppens laveste rangering (sådan er det altid, når man er døv – de færreste regner en for noget særligt rent intellektuelt) og det blev ikke bedre af at kommunikere med tolk, fordi hun tolkede kvindeligt, sagde han. Ja, kvindeligt. Som et eksempel fortalte han, at han konstaterede noget – nu frit efter hukommelsen: Det der skal være 300 milimeter langt. Tolken tolkede: Skal det der ikke være 300 milimeter langt? Han fangede straks, at hans formulering var formuleret som et spørgsmålstegn. Nej, sagde han til tolken: Det der ER 300 milimeter langt, jeg spurgte ikke. Kort efter var der en anden i gruppen, der havde slået det  op og konstateret præcis det samme. Han fik så hele “æren” og min bekendte var irriteret – han havde jo konstateret, ikke spurgt. Og mon ikke det er kvindeligt at vi kommer med åbne konstateringer: Er det ikke sådan det er… for så at få det bekræftet af en anden, før det slås helt fast. Mon ikke mænd er gode til at lire lange, konstaterende remser af? Og hvis de andre så er uenige, så står det til diskussion, og må den med de mest lange, velargumenterede forklaringer vinde? Jeg har arbejdet sammen med to fyre, og jeg har fundet ud af, at jeg kommunikerer meget kvindeligt. Jeg mener at det er sådan og sådan, tror I ikke? Og så begynder den ene fyr at konstatere noget, og får straks ret af den anden. Jeg kan selv godt lide at diskutere mig frem til en solid konklusion, men jeg har lige lavet et lille forsøg og ændret metode og researchet alt i bund før jeg har udtalt mig – på en meget konstaterende måde. Og lige pludselig virkede diskussionen meget mere lige. Det er interessant. At man kan tale sig til andre resultater, hvis man ændrer sin måde at tænke og arbejde på – det bliver ikke sværere, men er bare anderledes.  Og hvordan opfatter omverdenen egentlig konstaterende typer vs. åbent drøftende typer? Her på ITU er der helt sikkert en stor overvægt af de konstaterende typer; også i den kvindelige afdeling. Det er ikke her man er nuttet eller sød eller sjov – man skal bare forholde sig til facts.

→ 2 kommentarerTags: At være døv · Strøtanker · Studie

Faldt desværre for en af Nettos mange onde, men ganske uimodståeligt fristende julefristelser…

november 20th, 2010 · 4 kommentarer

Fy! Fy! Fy! Mette, fy!

(det bliver dælme godt og superhyggeligt… nu skal jeg bare ud og shoppe nogle små, søde forme og være lidt kreativ – så skal der laves luksuskonfekt!)

→ 4 kommentarerTags: Guf

Et lille Mettisk pip: Akademia, projektfængsler, mentale og fysiske powertools.

november 19th, 2010 · 1 kommentar

Næh. Der kommer godtnok ikke ret mange pip fra det Mettiske front for tiden. Sandheden er jo den, at jeg er indespærret i Projektland. Bruger de fleste af mine vågne timer på at pendle mellem ITU, CBS og læsesalen ved Sundhedsvidenskabelig, biblioteket mv. Online befinder jeg mig allermest inde i Word og i Google Docs, og jeg prøver at undgå forstyrrende elementer som Messenger, Twitter, Facebook, Gmail og alle de andre… omend det går ret meget op og ned. Jeg tænker projektledelse, jeg drømmer HCI. Nå men jeg synes nu alligevel at mit studie er toppen, og jeg lærer jo en hel masse. Næsten for meget, man bliver jo alt, alt for klog, sikke nogle akademiske IT-powertools man bliver udstyret med. Det må ophøre… så her bringer jeg lidt skærende kontrast i form af lidt kvinder og lidt fysiske powertools… skal man grine eller forarges?

Pis også. Nu tror ham fyren her ved siden af mig på CBS garanteret at jeg er tænder på damer. Har kigget på alt for mange YouTubes med seminøgne kvinder på computeren – midt i al den studieseriøsitet. Nu vender jeg tilbage til Word og IT-projektledelse!

→ 1 kommentarTags: Studie